je bent hier:
VACATURES
Dosimetrist - Radiotherapie oncologie (100%)
UZ Leuven


Situering


Topreferent zijn in patiëntenzorg, opleiding en onderzoek, dat zijn de drie hoofdopdrachten van UZ Leuven. In België en Europa spelen we een toonaangevende rol die we willen behouden en verder uitbouwen. Daartoe bundelen meer dan 9 000 gedreven medewerkers elke dag hun expertise. UZ Leuven behaalde als eerste Belgische ziekenhuis het internationale JCI-label voor veilige en kwaliteitsvolle zorg. UZ Leuven is ook een Top Employer. Ben je student, starter of professional met ervaring? Misschien ben je actief op zoek naar een baan of denk je eraan om je horizon te verruimen? Dan biedt UZ Leuven voor jou diverse mogelijkheden. Momenteel zijn we op zoek naar dosimetristen binnen de dienst radiotherapie oncologie.

De dienst Radiotherapie Oncologie van UZ Leuven is uitgerust met vijf lineaire versnellers (2 Varian Halcyon, 2 Varian Truebeam en een Varian Novalis Truebeam STX) en 2 large bore CT-simulatoren. In de loop van 2019 wordt eveneens protontherapie opgestart op een IBA ProteusONE systeem dat momenteel wordt geïnstalleerd. Behandelingsplanning gebeurt in de Varian Eclips en Raysearch Raystation omgeving. Gebruik van multi-modale beeldvorming (4DCT, MR, PET-CT,...) voor de behandelingsplanning is standaard praktijk. Brachytherapie is een belangrijk onderdeel in de behandeling met PDR en HDR applicaties op Elekta afterloaders. De ontwikkeling van nieuwe bestralingstechnieken is een belangrijke doelstelling van deze afdeling. 

 
Wat je functie inhoudt
 • Om een correcte bestraling te garanderen gebeuren de bepaling van het te bestralen doelvolume en de te vermijden risico-organen, de simulatie van de bundelopstellingen en de berekening van de dosisverdeling onder strikte kwaliteitsnormen. Onder supervisie van de medische stralingsfysica ben je verantwoordelijk voor het opstellen van bestralingsplannen voor de te bestralen patiënten en uitvoeren van patiënt specifieke kwaliteitscontrole. Onder supervisie van de radiotherapeut oncologen help je ook bij het aflijnen van de risico-organen. 
 • Naast klinische routine werk je mee in klinische en wetenschappelijke projecten ter verbetering van de radiotherapie.

Wat wij vragen
 • Je bezit een bachelordiploma in de medische beeldvorming of een verpleegkundige bachelor met medisch-technologische oriëntatie.
 • Je hebt een goede kennis van het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bezit een goede PC-kennis en bent bereid om deze op peil te houden.
 • Je bent leergierig met een focus op leveren van kwalitatief werk.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent flexibel, communicatief sterk en staat open voor een vlotte collegiale samenwerking.
 • Je onderhoudt goede contacten met het medisch en paramedisch personeel van de dienst.
 • Je bent nauwkeurig en stipt in het uitvoeren van de opdrachten.   

Wat wij bieden
 • UZ Leuven biedt een professionele, multidisciplinaire werkomgeving die de evoluties op de voet volgt en waar volop ruimte is voor opleiding, begeleiding en persoonlijke groei.
 • Een degelijk personeelsstatuut met talrijke extralegale voordelen zoals groeps- en hospitalisatieverzekering, tussenkomst vervoersonkosten, bijkomende verlof- en feestdagen, eigen bedrijfsrestaurant.

Interesse
Bedrijf:UZ Leuven
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?