je bent hier:
NIEUWS NIEUWSARCHIEF
Multidisciplinaire geriatrische consultatieteams in acute ziekenhuizen: organisatorische aspecten en outcomes
Artikel naar aanleiding van de openbare verdediging van het proefschrift van Mevr. Mieke Deschodt voor het behalen van de graad van Doctor in de biomedische wetenschappen aan de KU Leuven op 22 mei 2013.

Door het toenemend aandeel en de toenemende proportie ouderen opgenomen in de acute ziekenhuizen worden we uitgedaagd om nieuwe zorgmodellen te onderzoeken die kwaliteit van zorg voor gehospitaliseerde ouderen kunnen garanderen.
Het proces van ‘comprehensief geriatrisch assessment’ (CGA) dat uit drie opeenvolgende stappen bestaat, met name het opsporen van hoogrisicopatiënten, het evalueren van de gedetecteerde patiënten, en het uitvoeren van de aanbevelingen die uit deze evaluatie voortvloeien, is daarom aangewezen.
Eén van de zorgmodellen voor gehospitaliseerde ouderen, dat gebaseerd is op de principes van CGA, is het ‘geriatrisch consultatieteam’ (GCT). Op het moment van de landsbrede implementatie van het GCT zorgmodel in Belgische ziekenhuizen in 2007 onder impuls van het ‘Zorgprogramma voor de oudere gehospitaliseerde patiënt’, was er geen overtuigende
evidentie in de internationale literatuur met betrekking tot de effectiviteit van GCT’s. De overkoepelende doelstelling van het proefschrift van Mieke Deschodt was bijgevolg de organisatorische aspecten en uitkomsten van GCT’s in België te onderzoeken.

 Lees hier het volledige artikel.

Bron: NVKVV nieuwseditie, juni 2013, p 1-3.

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?