je bent hier:
nn NIEUWS
NVKVVdirect 18 maart 2014
Controle op beroepstitels IZ en Spoedgevallen
 
Aangemaakt op: 2014-03-17
Sinds januari 2014 is de Erkenningscommissie voor de beoefenaars van de verpleegkunde bezig met de eerste controleronde van de uren permanente vorming voor de verpleegkundigen met de BBT IZ en Spoedgevallen.

Wie?
Ongeveer achthonderd willekeurig uitgekozen verpleegkundigen die houder zijn van de BBT IZ en Spoedgevallen mogen zich aan de controle verwachten.

Hoe?
De verpleegkundigen ontvangen een aangetekende brief met de vraag om hun zestig uren permanente vorming aan te tonen gedurende de periode van vier jaar voorafgaand aan de poststempel.
Bijvoorbeeld: krijgen ze een brief met als postdatum 18 maart 2014, dan worden ze gecontroleerd voor de periode vanaf 18 maart 2010.

Binnen de dertig dagen moet de Erkenningscommissie de bewijsstukken of een gemotiveerd verzoek tot uitstel ontvangen. Zijn ze niet in orde, dan wordt de erkenning van de BBT ingetrokken.

Sanctie
Wil de verpleegkundige de BBT opnieuw verkrijgen, dan moet ze twintig procent van het (door het KB van 19 april 2007) opgelegde aantal uren permanente vorming volgen bovenop de verplichte 60 uren (dus in totaal 72 uren).

 

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?