je bent hier:
nn NIEUWS
NVKVVdirect 12 mei 2014
De BBT peri-operatieve zorg is een feit!
 
Aangemaakt op: 2014-05-09
Dien je aanvraag tot erkenning in.

De ‘bijzondere beroepstitel van verpleegkundige gespecialiseerd in de peri-operatieve zorg, anesthesie, operatie assistentie en instrumentatie’ is meteen een hele mondvol en mag ingekort tot ‘BBT peri-operatieve zorg’. Het KB met de criteria, voorwaarden en overgangsmaatregelen werd op 2 mei 2014 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en gaat dus van start op 1 oktober. Operatiezaalverpleegkundigen die aan de voorwaarden voldoen kunnen meteen starten met hun aanvraag bij de Erkenningscommissie van de FOD Volksgezondheid.

Enkele criteria:

  • Je behaalde je diploma van gegradueerde verpleegkundige voor 31 december 2007 of van bachelor in de verpleegkunde en liet je diploma viseren.
  • Je volgde een bijkomende opleiding van 60 ECTS studiepunten (900 uren) na je bacheloropleiding verpleegkunde.
  • Of: je bent houder van het diploma verpleegkundige operatiezaal of van bachelor operatieverpleegkundige. Dan ontvang je een erkenning van rechtswege.

Meer voorwaarden en overgangsbepalingen vind  je terug in het KB BBT peri-operatieve zorg
Aanvraagformulier voor aanvraag van de BBT bij de Erkenningscommissie
Elektronische aanvraag

Voorlopig is dit het laatste BBT of BBK dat in de pijplijn zat. Nu is het wachten tot na de verkiezingen wanneer de (nieuwe?) minister van Volksgezondheid zijn of haar taak opneemt.

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?