je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 3 februari 2015
Studenten: op zoek naar informatie?
 
Aangemaakt op: 2015-02-03
Ken je het Platform Wetenschap en Praktijk en Cebam?

Je bent student en je wilt wat … weten! Je zit met een vraag uit de praktijk of je bent druk aan het schrijven aan je afstudeerproject. Het NVKVV reikt je enkele informatiebronnen aan.

Op de website van het NVKVV vind je informatie over het Platform Wetenschap en Praktijk daar vind je onder meer EBP adviezen en richtlijnen. Enkele voorbeelden: is het risico op trombose bij een PICC groter dan bij een CVC? Hoe gebruik je niet-steriele handschoenen op een correcte manier? Ontsmet je de huid vóór een subcutane injectie? Ook links naar andere informatiebronnen staan daar voor je klaar, zoals www.portal4care.be, een verpleegkundige en vroedkundige kennisbank.

Een andere grote bron van informatie is Cebam Digital Library for Health.  Als NVKVV-lid, ook als student-lid, heb je hier gratis toegang toe. Op de pagina van het Platform Wetenschap en Praktijk lees je hoe je hier toegang toe krijgt. Je vindt er nationale en internationale richtlijnen en systematisch  literatuuronderzoek, bijvoorbeeld door toegang tot EBMPracticenet en the Cochrane Library. Een schat aan informatie!

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (M/V)
OCMW - Sint-Laureins
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE voor de Dienst Dialyse (M/V)
Europaziekenhuizen - sites St. Elisabeth, St. Michiel en Bella Vita in Waterloo
Verpleegkundige/technoloog Medische Beeldvorming
UZ Gent
Hoofdverpleegkundige (voltijds) m/v (BV5)
Woonzorgcentrum Herfstvreugde Londerzeel
Stafmedewerker Zorg / Soft HR
PTC Rustenburg