je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 10 maart 2015
Opleidingscheques: niet meer voor hooggeschoolden
 
Aangemaakt op: 2015-03-09
Als verpleegkundige heb je geen recht meer op opleidingscheques tenzij in het kader van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Een besparingsmaatregel van de Vlaamse overheid die niet kan voor het NVKVV. Als verpleegkundige, of je nu een HBO5-, een bachelor of een masterdiploma hebt, ben je inderdaad hooggeschoold. Je hebt een diploma behaald na je secundair onderwijs. En net daar schrapt de Vlaamse overheid het toekennen en gebruik van opleidingscheques. Nochtans is permanente vorming onmisbaar in een loopbaan, en kan je maar kwaliteit van zorg garanderen als je ook mee evolueert en leert. Dat geldt voor iedereen, voor laag- en voor hooggeschoolden.

Concreet heeft de Vlaamse regering het gebruik van opleidingscheques door hooggeschoolden stop gezet vanaf 1 maart. Alleen hooggeschoolden die een loopbaangerichte opleiding volgen, die vermeld staat in hun persoonlijk ontwikkelingsplan (POP), kunnen de cheques nog aanvragen.

Dit betekent – tot onze grote spijt – dat het NVKVV voor haar vormingen ook geen opleidingscheques meer mag aanvaarden. Maar onder protest!

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (M/V)
OCMW - Sint-Laureins
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE voor de Dienst Dialyse (M/V)
Europaziekenhuizen - sites St. Elisabeth, St. Michiel en Bella Vita in Waterloo
Verpleegkundige/technoloog Medische Beeldvorming
UZ Gent
Hoofdverpleegkundige (voltijds) m/v (BV5)
Woonzorgcentrum Herfstvreugde Londerzeel
Stafmedewerker Zorg / Soft HR
PTC Rustenburg