je bent hier:
NIEUWS
Actueel Vlaanderen januari 2016
Studenten volgen hbo5 in wzc
 
Aangemaakt op: 2016-02-03
In het woonzorgcentrum Witte Meren in Mol zijn in september achttien studenten verpleegkunde gestart met hun opleiding hbo5. Drie jaar lang is dat wzc hun campus waar ze lessen volgen.
Die unieke vorm van werkplekleren kwam er op initiatief van de verpleegkundige opleiding Hivset uit Turnhout. ‘De theoretische opleiding gebeurt bij ons’, zegt Jacolies Rottier, verantwoordelijke bewonerszorg van het wzc. 

‘We hebben ook een praktijklokaal. Wat de studenten aangeleerd krijgen tijdens de lessen, wordt meteen ingeoefend op de werkvloer. Wij zijn op de hoogte van de inhoud van de lessen en breken soms in. Als het gaat over elektronische zorgdossiers, tonen wij hoe we dat aanpakken. Of een collega van ons legt iets uit over til- en heftechnieken in ons centrum en toont meteen de praktijk. Acht docenten geven de lessen en het interessante is dat de studenten zich niet moeten verplaatsen van de campus waar de lessen worden gegeven naar de praktijk. De studenten volgen wel een externe stage, maar dankzij het werkplekleren staan zij al een stap verder. We hadden vroeger al kleinere projecten en stagiaires, maar dit is een intense samenwerking. We zetten ons samen in om studenten met een grotere rugzak aan het werkveld af te leveren.’Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (M/V)
OCMW - Sint-Laureins
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE voor de Dienst Dialyse (M/V)
Europaziekenhuizen - sites St. Elisabeth, St. Michiel en Bella Vita in Waterloo
Verpleegkundige/technoloog Medische Beeldvorming
UZ Gent
Hoofdverpleegkundige (voltijds) m/v (BV5)
Woonzorgcentrum Herfstvreugde Londerzeel
Stafmedewerker Zorg / Soft HR
PTC Rustenburg