je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 15 maart 2018
Aanbevelingen nieuwe curriculum pediatrie
 
Aangemaakt op: 2018-03-15
Werkgroep kinderverpleegkunde NVKVV werkte dit uit voor hogescholen en beleid
Specifieke vaardigheden en attitudes heeft een verpleegkundige nodig om een kwaliteitsvolle zorg aan kinderen te kunnen geven, om op afdeling pediatrie aan de slag te kunnen gaan. 
De nieuwe vierjarige opleiding tot bachelorverpleegkunde die momenteel vorm krijgt, biedt de mogelijkheid om die kennis en houding beter af te stemmen op het werkveld. Daarom werkte de werkgroep kinderverpleegkundigen van het NVKVV aanbevelingen uit voor de hogescholen voor het nieuwe curriculum bachelor verpleegkunde voor het opleidingsonderdeel pediatrie en de specialisatie pediatrie om zo een kwalitatieve zorg aan kinderen in de toekomst te kunnen verzekeren.
De werkgroep deelde de adviezen in 4 onderdelen in: een lijst met theoretische vorming, een lijst met technieken en vaardigheden, de stage en algemene aanbevelingen. U vindt het volledige advies hier

Dat volledige advies werd op 28 februari 2018 overgemaakt aan alle Vlaamse hogescholen, alsook aan Hilde Crevits Vlaams minister van Onderwijs en aan Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Het NVKVV hoopt dat de hogescholen en ministers in hun verdere beleidsplannen rekening houden met deze voorstellen daar ze breed gedragen en vanuit het werkveld geformuleerd werden. 
We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. 
Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (M/V)
OCMW - Sint-Laureins
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE voor de Dienst Dialyse (M/V)
Europaziekenhuizen - sites St. Elisabeth, St. Michiel en Bella Vita in Waterloo
Verpleegkundige/technoloog Medische Beeldvorming
UZ Gent
Hoofdverpleegkundige (voltijds) m/v (BV5)
Woonzorgcentrum Herfstvreugde Londerzeel
Stafmedewerker Zorg / Soft HR
PTC Rustenburg