je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 17 april 2018
Krachtige leeromgevingen: DEU
 
Aangemaakt op: 2018-04-11
Begeleidingsverpleegkundige Hilde Rombauts werkte drie jaar lang mee aan dit project.
Hilde Rombauts is covoorzitter van de werkgroep Begeleidingsverpleegkundigen van het NVKVV en praktijklector Banaba Geestelijke gezondheidszorg aan de UCLL. Ze werkte drie jaar intensief mee aan het Europese DEU-project om krachtige leeromgevingen te ontwikkelen voor Europese studenten verpleegkunde. 

Een Dedicatied Education Unit is een afdeling in een zorgvoorziening die inzet op het ontwikkelen van een krachtige leeromgeving voor zorgverleners in opleiding door te werken aan een goede afstemming en samenwerking tussen het hoger onderwijs en het werkveld. Via de brugfunctie van de lector komen beide werelden intenser samen. Begeleidingsverpleegkundigen zijn hier bij uitstek bij betrokken. 

De DEU is een van oorsprong Australisch stagemodel dat verder ontwikkeld werd in de USA en nu – sinds 2015 - naar Europese normen uitgewerkt en geïmplementeerd werd via een pilootproject in Vlaanderen (UCLL/ZOL/UZ Leuven) en in andere Europese landen. Vijf Europese organisaties ontwikkelden en implementeerden de Europese Dedicated Education Units in België, Portugal, Polen, Spanje, Turkije. Op vrijdag 25 mei 2018 delen die vijf partners hun resultaten en ervaringen op het congres ‘Dedicated Education Units in Europe: Learning in Health Care’ in The Leuven Institute for Ireland in Europe in hartje Leuven. 

Meer informatie over het congres.
Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (M/V)
OCMW - Sint-Laureins
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE voor de Dienst Dialyse (M/V)
Europaziekenhuizen - sites St. Elisabeth, St. Michiel en Bella Vita in Waterloo
Verpleegkundige/technoloog Medische Beeldvorming
UZ Gent
Hoofdverpleegkundige (voltijds) m/v (BV5)
Woonzorgcentrum Herfstvreugde Londerzeel
Stafmedewerker Zorg / Soft HR
PTC Rustenburg