je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 9 mei 2018
Cursussen van het NVKVV samen met anderen: een succesvolle combinatie
 
Aangemaakt op: 2018-05-07
Een centrale organisatie voor cursussen op verschillende locaties
Pijn hoort er (niet) bij
‘Pijn hoort er (niet) bij’ was de eerste vorming die het NVKVV organiseerde samen met het Netwerk Pijnverpleegkundigen van het NVKVV op 24 april 2018 in Sint-Niklaas, een try-out die vlot verliep en heel wat interesse kreeg. Koen Van Landeghem, lid van de werkgroep Pijnverpleegkundigen NVKVV was lesgever die dag. Die cursus wordt op herhaald op 31 mei 2018 om 19 uur in het Woonzorgcentrum Sint-Bavo in Wilrijk. Dan is Annelore Fodderie docent van dienst. Er zijn nog plaatsen vrij, je kan nog steeds voor die avond inschrijven. 

Basic Life Support
Basic Life Support is ook zo’n cursus die het NVKVV centraal organiseert en die zowel op het NVKVV zelf als in de verschillende regionale netwerken zullen doorgaan. Leden van de werkgroep Kritieke Diensten van het NVKVV samen met de BRC, de Belgian Resuscitation Council staan voor de inhoud en de lesgevers. Het NVKVV, samen met haar regionale netwerken, zorgt voor de organisatie van deze cursus. Die bestaat in twee vormen: 
  • tijdens een opleiding van vier uur leer je basisreanimatietechnieken en het hanteren van een AED. 
  • tijdens een avondopleiding van twee uur wordt diezelfde inhoud gecombineerd met een e-learning module. 

De cursus Basic Life Support staat open voor alle zorgverleners, dus niet enkel voor verpleegkundigen. De eerstvolgende cursus dit voorjaar gaat door op 25 mei in de lokalen van het NVKVV, Vergote Square 43 in Brussel en start om 13u30. Je kan nog inschrijven voor deze vorming, die is nog niet volzet. In het najaar 2018 worden de cursussen minstens twee keer per maand georganiseerd.

Vaccinatie
Ook de vorming ‘Beter voorbereid zijn op de vaccinatie van je patiënten’ is een cursus die het NVKVV organiseert samen met de leden van de Juridische Adviesgroep en de werkgroep Infectiebeheersing van het NVKVV en die op locatie in de regionale netwerken van het NVKVV doorgaat. In deze cursus krijg je alle praktische en juridische informatie die je helpt om je patiënt correct en veilig te vaccineren. 
De cursus ‘Beter voorbereid zijn op de vaccinatie van je patiënten’ is een vorming van 3 uren en staat één keer per maand op het programma van het NVKVV. 

De vormingen worden ook op vraag aangeboden, bijvoorbeeld in instellingen. 
Meer informatie: www.nvkvv.be/Navorming

Vormingen Odisee
Meer informatie.

Cursussen wondzorg
Meer informatie.
Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (M/V)
OCMW - Sint-Laureins
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE voor de Dienst Dialyse (M/V)
Europaziekenhuizen - sites St. Elisabeth, St. Michiel en Bella Vita in Waterloo
Verpleegkundige/technoloog Medische Beeldvorming
UZ Gent
Hoofdverpleegkundige (voltijds) m/v (BV5)
Woonzorgcentrum Herfstvreugde Londerzeel
Stafmedewerker Zorg / Soft HR
PTC Rustenburg