je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 9 mei 2018
Erefondsdagen
 
Aangemaakt op: 2018-05-07
Hartelijk dank aan Marc Dupon voor zijn jarenlange inzet.

Elk jaar in april kwamen de erefondsleden van het NVKVV, gepensioneerde verpleegkundigen die de verpleegkunde in hun hart blijven dragen, samen in residentie Vayamundo, in Oostende. In vroegere tijden was dat De Kinkhoorn. Steeds stonden ‘inhoud’ en ‘elkaar ontmoeten’ op het programma, sprekers en activiteiten vulden elkaar aan. 

Marc Dupon zorgde sinds 2009 voor een vlekkeloze organisatie van de Erefondsdagen: ‘Het fonds wou vooral informeren zodat gepensioneerde verpleegkundigen op de hoogte bleven van ontwikkelingen in hun beroep en in hun sector. Maar ook de verbondenheid tussen de deelnemers was er duidelijk voelbaar.’

Marc Dupon was de bezieler en de organisator van deze Erefondsdagen. Hij bracht heel wat oud-verpleegkundigen samen en zorgde voor een hartverwarmend en boeiend samenzijn. Het NVKVV wil Marc Dupon heel hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet om van die Erefondsdagen onvergetelijke momenten te maken. 

Het Erefonds van het NVKVV werd in 1962 door juffrouw Ghislaine Van Massenhove opgericht om noodlijdende verpleegkundigen, wanneer die na hun beroepsloopbaan op geen enkele vorm van inkomen konden rekenen, te ondersteunen. Die vorm van steun viel door de jaren weg maar de nood aan sociaal contact bleef en ook daar zorgde het NVKVV sindsdien voor, onder meer door de organisatie van een jaarlijkse Erefondsdriedaagse in Oostende. 

Die jaarlijkse driedaagse Erefondsdagen gaan nu niet langer meer door maar nieuwe initiatieven op vraag van Erefondsleden zijn altijd welkom. De Erefondsleden houden we met een persoonlijke communicatie op de hoogte. Elk NVKVV-lid dat op pensioen is, is een Erefondslid van het NVKVV.
Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?