je bent hier:
NIEUWS
Nieuw KB mbt de premies bij BBTs en BBKs
 
Aangemaakt op: 2018-08-22
Geef duidelijkheid voor verpleegkundigen die een bijkomende opleiding reeds zijn gestart en voor hen die van dienst of  werkgever veranderen. Je behoudt je premie! Op deze manier wordt rekening gehouden met een aantal opmerkingen uit het werkveld en wordt vooral duidelijkheid gecreëerd.  

Midden de zomermaanden werd het KB gepubliceerd dat voor de nieuw-erkende bijzondere beroepstitels en bijzondere beroeps-bekwaamheden, een einde maakt aan de uitbetaling van de bijhorende premies. Oorspronkelijk was dit voorzien voor erkenningen van BBT’s en BBK’s verkregen na 1 mei 2018. Na o.a. het advies van de Raad Van State wordt deze periode nu verlengd tot en met 31 augustus 2018. Op deze manier worden verpleegkundigen die sinds vorig academiejaar een bijkomende opleiding volgen om een BBT of BBK te behalen die recht geeft op een premie en die afstuderen voor 1 september, niet benadeeld. 

Een andere correctie die door dit KB wordt uitgevoerd is dat wanneer je als verpleegkundige al een premie ontving, en je wisselt van functie, van dienst of van werkgever, dan blijf je je premie behouden wanneer dat ziekenhuis onder het paritair comité 330 valt en zolang je als verpleegkundige tewerkgesteld blijft. Bij uitdiensttreding zal je ‘oude’ werkgever je een attest meegeven dat zegt dat je op 31 augustus 2018 recht had op de uitbetaling van een BBT/BBK-premie. 

Verpleegkundigen die op een erkende dienst werken in een ziekenhuis dat valt onder de CAO van 11 december 2017 (dat handelde over de invoering van een nieuw loonmodel voor de federale verzorgingsinstellingen van de privésector) behouden de uitbetaling van hun premie. Als je als verpleegkundige dus al een erkenning van een BBT of BBK had en een premie ontving, dan blijf je die premie ook na 1 september 2018 ontvangen. Je behoudt je loon zoals voorheen, inclusief de toekomstige overeengekomen verhogingen, en de premie BBT en/of BBK. 

Maar geen enkele nieuwe erkenning van een titel of bekwaamheid na 31 augustus 2018 geeft recht op een premie. De beslissing om de financiering van BBT en BBK stop te zetten, werd eind 2015 door de overheden genomen naar aanleiding van de implementatie van het verloningsmodel IFIC; een model waar verloning gebaseerd is op verworven competenties en verantwoordelijkheden. 

Consulteer hier het KB 30 juli 2018 

Consulteer hier de website Agentschap Zorg en Gezondheid betreffende de erkenning BBT en BBK

Andere artikels over IFIC: lees hier: 

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (M/V)
OCMW - Sint-Laureins
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE voor de Dienst Dialyse (M/V)
Europaziekenhuizen - sites St. Elisabeth, St. Michiel en Bella Vita in Waterloo
Verpleegkundige/technoloog Medische Beeldvorming
UZ Gent
Hoofdverpleegkundige (voltijds) m/v (BV5)
Woonzorgcentrum Herfstvreugde Londerzeel
Stafmedewerker Zorg / Soft HR
PTC Rustenburg