je bent hier:
NIEUWS
NVKVVdirect 20 september 2018
Een Pluim voor jouw diabetesproject?
 
Aangemaakt op: 2018-09-19
Met stip in je agenda: het 21ste Diabetessymposium op 12 en 13 november 2018 in het ICC in Gent
Werk jij in de diabeteszorg? En ben je, alleen of in team, het voorbije jaar met een nieuw project in diabeteszorg gestart of staat die start gepland, ding dan mee naar de Pluim 2018. De Pluim gaat naar een vernieuwend project in de diabeteszorg dat de kwaliteit van zorg voor een persoon met diabetes ter harte neemt. 

Een project kan een initiatief zijn om praktische problemen voor een diabetespatiënt beter aan te pakken, een nieuwe samenwerking, een vernieuwend protocol, een voorstel voor patiënteneducatie en zo meer. 

Valt je project in de prijzen, dan ontvang je de Pluim op dinsdag 13 november 2018. Die omvat een financiële ondersteuning voor een teambuilding event en lidmaatschappen voor het NVKVV en de BVVDV. 

Dien je initiatief in vóór 6 oktober 2018. Het formulier en alle uitleg vind je op www.diabetessymposium.be 

Het programma
Neem ook een kijkje op www.diabetessymposium.be en ontdek het brede aanbod aan sprekers, workshops en informatieve standen. Onderwerpen gaan van diabetes type 1 tot diabetes type X, over voeding, burn-out, wondzorg en over mangomomenten in de zorg. Krista Bracke, auteur van het boek ‘Mijn leven op stelten’, sluit het tweedaags congres af met haar persoonlijke getuigenis en met een lijstje met aandachtspunten in de zorg. 

Nieuw dit jaar is dat je niet alleen voor 1 of voor 2 dagen kan inschrijven maar ook voor een halve dag. En bezoekers en patiënten zijn ’s namiddags welkom op de Leefstijlbeurs en op de gratis informatiesessies. 

Je bent van harte welkom! 

Meld een mangomoment


Een mangomoment is een klein, onverwacht of verrassend gebaar tijdens de dagelijkse zorg tussen (diabetes)patiënten, familieleden en hun zorgverleners. Kleine positieve en onverwachte dingetjes die de patiënt en zijn familie heel lang bijblijven en hen een positieve
herinnering geven aan de zorg.
 
De KULeuven wilt ook graag ervaringen van verpleegkundigen en andere zorgverleners leren kennen. Herinner je je een dergelijk moment, een bijzonder moment dat je aan één van je patiënten of familieleden kon geven? Deel het via www.mangomoment.be.   

De KUleuven verzamelt en analyseert deze verhalen en zal er, indien mogelijk, beleidsvoorstellen over patiëntcentrale zorg uit distilleren. Ze hoopt de leerpunten uit deze campagne te kunnen gebruiken in implementatieprojecten en opleidingsinitiatieven om de zorg nog patiëntvriendelijker te maken.

Deel je je verhaal? Laat het ons weten met een mailtje naar info@nvkvv.be. We zijn benieuwd naar jouw bijzondere ervaringen. 

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (M/V)
OCMW - Sint-Laureins
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE voor de Dienst Dialyse (M/V)
Europaziekenhuizen - sites St. Elisabeth, St. Michiel en Bella Vita in Waterloo
Verpleegkundige/technoloog Medische Beeldvorming
UZ Gent
Hoofdverpleegkundige (voltijds) m/v (BV5)
Woonzorgcentrum Herfstvreugde Londerzeel
Stafmedewerker Zorg / Soft HR
PTC Rustenburg