je bent hier:
NIEUWS
Actua 7-02-2019
Zorg aan Zet online + enquête ECDC
 
Aangemaakt op: 2019-02-04
Geef je mening over de zorg van morgen

Zorg aan Zet wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen over welke zorg we in de toekomst willen (geven) en wat daarvoor nodig is. De campagne wil de discussie over de zorg aanvuren zodat zorg als thema hoog op de politieke agenda komt. 

Hoe krijgen mensen de juiste zorg en hoe kunnen we onze zorg blijven betalen? Hoe maken we dat er voldoende zorgpersoneel is? Hoe krijgen zij/wij voldoende tijd voor warme en kwaliteitsvolle zorg? Tot 4 maart wil Zorg aan Zet aan de hand van zes vragen zoveel mogelijk ideeën samenbrengen via de website www.zorgaanzet.net

Je kan je antwoord posten en reageren op de posts van anderen op de website of via sociale media met de hashtag #zorgaanzet. Je kan ook zelf een Zorg aan Zet gesprek organiseren op je werk of in je buurt. Hoe je dat doet, vind je op www.zorgaanzet.net > Doe mee. Zo kan je zelf werken aan de zorg die jij in de toekomst wil geven en ontvangen. 

Na 4 maart wordt alle input verwerkt in een tussentijds rapport. Dat wordt einde maart doorgepraat tijdens debatavonden in elke provincie. Op 9 mei 2019 wordt de visietekst bekendgemaakt tijdens het Zorg aan Zet Festival in Brussel. 

Sinds 29 januari 2019 is de campagne Zorg aan Zet online op www.zorgaanzet.net. Het NVKVV geeft haar volle steun aan deze campagne! 

Vragen of suggesties zijn welkom op info@zorgaanzet.be
Europese enquête naar kennis en attitudes van gezondheidswerkers i.v.m. antibioticagebruik en resistentie

Eerder onderzoek peilde vooral naar de kennis en attitudes i.v.m. antibioticagebruik en resistentie bij de algemene bevolking en studenten geneeskunde. Van andere gezondheidswerkers zoals apothekers, (tand)artsen, verpleegkundigen en van andere studenten is informatie hierover beperkt. Daarom lanceerde ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) een enquête die je hier ook kan invullen in het Nederlands:

https://surveys.phe.org.uk/TakeSurvey.aspx?SurveyID=94KJ4m2MH

Voor heel Europa rekent men in totaal op veel meer dan 10.000 respondenten met bij voorkeur een representatieve verdeling van antwoorden van (studenten) verpleeg- en/of vroedkundigen, artsen, tandartsen, apothekers en andere gezondheidswerkers (bv. ziekenhuismanagers, tandtechnici ed.).

Voor België rekent men op ongeveer 3% van de totale respons voor Europa, maar we gaan beter doen, niet? Hoe groter onze respons hoe beter beleid en training tegemoet kunnen komen aan de noden bij gezondheidswerkers in ons land en hoe meer zicht op de impact van sensibilisatiecampagnes.

Vul daarom de enquête zelf in en stuur de link naar de enquête graag met een wervende bericht door naar je collega’s of nog beter je contacten bij relevante organisaties die hun leden kunnen uitnodigen. Als je hiervoor sociale media inzet, gebruik dan #ECDCAntibioticSurvey.

Wees er snel bij. De enquête sluit op 14 februari.

Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (M/V)
OCMW - Sint-Laureins
HOOFDVERPLEEGKUNDIGE voor de Dienst Dialyse (M/V)
Europaziekenhuizen - sites St. Elisabeth, St. Michiel en Bella Vita in Waterloo
Verpleegkundige/technoloog Medische Beeldvorming
UZ Gent
Hoofdverpleegkundige (voltijds) m/v (BV5)
Woonzorgcentrum Herfstvreugde Londerzeel
Stafmedewerker Zorg / Soft HR
PTC Rustenburg