je bent hier:
NIEUWS
Werkgroep HBO5
 
Aangemaakt op: 2019-06-17
Opstart nieuwe NVKVV Werkgroep HBO5: focus op interne en externe dialoog

Vooreerst wil het NVKVV graag benadrukken dat het in zijn werking geen onderscheid maakt tussen de verschillende opleidingsniveaus van zijn leden. Recent zijn er wel enkele evoluties geweest inzake HBO5 die om de nodige aandacht vragen, ook vanuit het NVKVV:

  • de daling van 10% in de instroom van HBO5-verpleegkundigen,
  • de blijvende ongelijkmatige verloning tussen HB05 en bachelor-verpleegkundigen in IFIC en
  • het uitgewerkt functieprofiel voor de zorgassistent binnen de Federale Raad voor Verpleegkunde.
Daarom lijkt het ons opportuun om een oproep te lanceren voor NVKVV-leden met een HBO5-achtergrond om een nieuwe Werkgroep op te richten. Zo kunnen die verpleegkundigen die zich betrokken voelen bij de thematiek, zich verenigingen en de krachten bundelen. Voorbereidende maatregelen die het behoud van de beroepstitel voor de huidige HBO5-verpleegkundigen faciliteren en de concrete invulling van een toekomstig zorgprofiel voor HBO5, kunnen hierin eveneens aan bod komen, met het oog op een constructieve dialoog met de buitenwereld, de opleidingsinstellingen en de zorgpartners. Deze nieuwe Werkgroep kan een klankbord zijn voor de dagdagelijkse realiteit in het werkveld, voor alle NVKVV-leden die tevens HBO5-verpleegkundige zijn.

Verder wil het NVKVV benadrukken dat verschillende HBO5-verpleegkundigen vandaag reeds actief zijn in andere Werkgroepen en Regionale Netwerken van het NVKVV. Door een nieuwe Werkgroep op te richten, wenst het NVKVV in de eerst plaats de stem van deze groep nog luider te horen en hen een structurele plek te geven binnen de organisatie. Zo kunnen alle leden van het NVKVV actief betrokken en geïnformeerd worden.

Ben je HBO5-verpleegkundige, lid van het NVKVV en maak je graag deel uit van deze werkgroep?

Je kan je aanmelden voor 1 september door een mailtje te sturen naar onze algemeen coördinator, Ellen De Wandeler: e.dewandeler@nvkvv.be
Terug naar overzicht
Geen artikels aanwezig.
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?