Patricia Decoster
is hoofdverpleegkundige op de afdeling acute gerontopsychiatrie in het UPC Sint-Kamillus in Bierbeek.

Gezocht: schouderklopje!
Hoe moeilijk is het toch om met negativiteit om te gaan? - 25 april 2013

Vandaag heb ik een hele moeilijke dag gehad. Het leek of alles dat je mis kunt doen als hoofdverpleegkundige me vandaag overkwam. Ik ben naar huis gegaan met het gevoel van het bijltje erbij neer te leggen. Het is wellekes geweest. Als hoofverpleegkundige is mijn eerste prioriteit te vechten voor mijn afdeling, de kwaliteit en de kwantiteit, toch wordt dit niet altijd zo gezien. Je probeert met cijfers te jongleren, je probeert van één permanentielid twee te maken maar ja, dat gaat niet. Je wilt veel met weinig middelen, en dan mogen wij nog niet klagen. Elke dag merk ik dat ik mijn gevecht aan het verliezen ben. Ik wil zoveel en ik zie nog zoveel mogelijkheden maar al dat enthousiasme wordt de kop ingedrukt door de negativiteit van dag. Dooddoeners waar je als hoofdverpleegkundige vaak niets mee bent; er zijn te weinig middelen, er is te weinig personeel, we hebben te weinig tijd, je waardeert ons niet, je verdedigt onze afdeling niet bij de directie, ... Als hoofdverpleegkundige doe je de hele tijd niet anders dan jongleren tussen afdelingspersoneel,  quota en familie. Hoe moet het verder met ons als soort in de sector? Hoe dikwijls hoor je niet dat niemand deze job wil? ' t Is misschien aan de omgeving om eens te laten zien dat ze de hoofdverpleegkundige waarderen voor de moeite dat ze doen.

VANDAAR EEN OPROEP: als elke verpleegkundige, zorgkundige, verzorgende en arts zijn hoofdverpleegkundige een klopje op de schouder geeft en hen bedankt voor het werk van de voorbije dagen dan zou de wereld van de hoofdverpleegkundige een pak mooier zijn.
Geef nu toe mensen, zoveel moeite moet dat toch niet kosten? 
 
Met vriendelijke groeten van een hoofd die af en toe dat schouderklopje echt wel krijgt. Merci aan iedereen die dat ook doet naar hun baas!

Patricia

Reageer

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?