Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Happy Sunday!
24 februari 2013

Vandaag worden we getrakteerd met een extra laagje sneeuw!

 

Mijn naam is Reinhilde - Hildi genoemd door alle patiënten en sommige vrienden.
Ik woon in Boulder Colorado, op 1650m hoogte. Dagelijks ben ik actief als nurse manager in een DaVita Dialyse kliniek.
 
Een polikliniek wordt hier een outpatient clinic genoemd. Op maandag, woensdag, vrijdag worden de patiënten van de streek gedialyseerd. Mijn werkdag start om 4u30 's morgens en eindigt rond 20u 's avonds. Op dinsdag en donderdag doe ik bureelwerk, soms vervang ik ook verpleegkundigen die verlof hebben in andere dialysecentra.
 
Ik ben de enige verpleegkundige in de kliniek, ik word bijgestaan door patient care technicians. Dat zijn medical assistants die door het bedrijf getraind worden om fistels aan te prikken. Ook komt er wekelijks een sociale werkster en een diëtiste naar ons. 
 
Op dialysedagen onderzoek ik ongeveer 24 patienten. Dat onderzoek is ausculteren, fistel controleren, enkels op oedeem checken, algemene toestand evalueren.Ook de psychologische st atus wordt nagegaan. Als er iets niet klopt, neem ik actie, contacteer de nefroloog en beslis dan wat te doen.
 
Het klinkt misschien raar voor Belgische verplegenden, maar het is echt heel boeiend! I love my job! Ook al ben ik op een leeftijd dat veel mensen over hun pensioen praten, ik wil er niet aan denken! Je wordt hier als verpleegkundige op handen gedragen!
 
Hoe ziet mijn werkdag eruit? Here we go!
 
Om 4u start ik met mijn pct (patient care technician) John de kliniek - hij start het water op, dat is een procedure voor onze dialysemachines. Ik begin te kijken of er bloedresultaten binnen zijn. Vervolgens tel ik de medicatie, verifieer ik de temperaturen van de frigo's en noteer ik alles. Ik check wie er in opgenomen is.
Ik stel de patiëntenplanning op, vul het 'culture of safety book' in, brief de staff, soms met een meeting over een bepaald onderwerp gerelateerd aan dialyse), en dan is het tijd om de deuren open te zetten.
 
De eerste patiënten komen binnen en ik onderzoek hen. Veel patiënten geven me een hug, een knuffel, want voor hen ben ik hun dochter, zuster, moeder.... Ik luister naar hun alledaagse beslommeringen en commentaren op het nieuws, ook dat van Europa. Alle patiënten hebben een verwarmde dialyse relaxzetel. We zitten in de Rockies niet waar?!
 

Ik doe telefoontjes, update de geneesmiddelenvoorraad, bel de dokters, brief de staff en brief mijn supervisor Cathy die soms wekelijks langs komt. Ook nefrologen of physician assistants komen langs en vragen inlichtingen over de patiënten. Tussendoor serveer ik koffie of thee serveren, verwelkom gasten, enz... Rond 19u gaat de laatste patiënt naar buiten. Ik geef een big hug aan mijn techs die weer fantastisch werk leverden.
 
Beste lezers, dit is mijn dagje in de dialyse....en geloof het of niet, ik hou echt van mijn job!
Big hug and take care,
 

Reinhilde

 

Reageer

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?