Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Health care in de VS.
Volgende maand wordt Obamacare van kracht. Er is de laatste dagen al veel over te doen geweest in de media. 10 juni 2013

Alle bedrijven met meer dan 10 werknemers worden verplicht om een basis gezondheidsverzekering aan te bieden.
Op de national public radio van Colorado, werden de voordelen maar ook enkele pijnpunten naar voor geschoven hoe het moet met kleine bedrijven. Want het is en blijft een dure zaak voor de werkgever. En kleine bedrijven met kleinere winstmarges voelen het best!

Wanneer ik mijn oor te luisteren leg bij de patienten en hun familie zijn er vragen over hoe het verder moet met het land en wat in de grondwet staat geschreven...reacties als : ze kunnen ons toch niet verplichten om een verzekering te nemen zeker? wie gaat dat allemaal betalen en waar gaan we naar toe? enz.....

Ik sta nog steeds versteld hoeveel mensen geen verzekering hebben.

Een basis verzekering kan al aan 200$ per maand, jonge mensen
nemen er geen want ze voelen zich goed.

Jonge dertigers met kinderen, denken, van oja als we over de veertig zijn en we kunnen ons geld nu goed gebruiken, en vijftigers worden dikwijls met ziekten geconfronteerd en via de sociale werkster van het ziekenhuis gedropt in een tijdelijk systeem - tot de inschrijvingsperiode voor ziekteverzekeringen er aan komt in november. En dan kunnen ze zich aansluiten bij een erzekeringsgroep.

Eens de zestig voorbij dan kwalificeer je voor medicare en dan komt je verzekering onder de regering. Natuurlijk neem je best een tweede verzekering zodat je geen extra deductable hebt. Dat is het remgeld dat je betaalt.

Hoorde deze week nog via collega's dat bepaalde bedrijven alleen maar tijdelijke contracten aanbieden, en dat zijn er veel in de VS. Vooral de grote ketens.Tijdelijke contracten = geen verzekering verplicht! Zo ontsnappen ze aan de verplichting om verzekeringen aan te bieden, en als het tijdelijk contract over is.

Dan kan je terug een aanvraag indienen voor dezelfde job. Goed bekeken ! maar een heel gedoe voor de werknemer om telkens terug een aanvraag op te starten.
Veel mensen echter, kiezen voor die optie - want het belangrijkste is dat er brood op de plank komt!

Hoorde van stadswerknemers, dat ook de stad, hetzelfde systeem hanteert.

Binnen ons bedrijf wordt een healthcare verzekering aangeboden. Een groep werknemers rekent er op.
Er wordt dan wel verwacht dat je goed met je gezondheid omspringt. Je krijgt vitality points als je voldoet aan zekere kriteria. Niet roken, geen overgewicht
enz...je kan tot 800punten verdienen en die zetten ze dan om in $800. Wat natuurlijk erg motiverend werkt!

Op zichzelf vind ik dat het bedrijf een goed system hanteert, want het zet mensen aan om pro-actief te zijn voor je gezondheid en vooral hun eetgewoonten te veranderen! Iets waar echt werk van gemaakt wordt!

Zo startte de state een 'Meatless Monday', scholen bieden geen frisdranken aan, en in ruil daarvoor worden salads bars gepromoot en worden meer low sugar drinks geserveerd. Als we parties binnen onze facility hebben - komen die niet meer van McDonalds maar van goeie en veilige ketens waar slaatjes enz..worden geserveerd.

En iedereen past zich aan, soms schoorvoetend maar het werkt!
Neemt niet weg dat een lekkere hamburger met frieten nog altijd smaakt!!

Was blij verrast hoeveel ondersteuningprogramma's er aangeboden worden. Want kan je echt geen verzekering betalen dan val je onder medicaid.
Zelf ben ik in mijn vriendengroep ermee geconfronteerd, en ook via patienten. Er is een systeem waar je niet door de mazen valt, alleen je moet het weten!

 Wanneer je minder dan $40 000 per jaar bruto verdiend - bv.een gezin met 4 personen. Kan je aanspraak maken op veel tegemoetkomingen.
 
Bijvoorbeeld, zo krijg je foodstamps wekelijks, afhankelijk wat het inkomen is. Moeders met kleintjes tot 5j., WIC (women,infants,children) krijgen alle
kaas en melkproducten gratis, ontbijt warm of koud, en ingredienten voor bereiding van lunch en dinner, kunnen gratis worden opgehaald.
Leap (verlaagd tarief electriciteit) enz...Studenten kunnen zich opwerken tot scholarships, en grants (beurzen) verdienen enz...Natuurlijk is het nog altijd beter om niet afhankelijk te zijn van deze organisaties. Want voor veel mensen is het erg vernederend en demotiverend.

Door in contact te komen met deze organisaties, kreeg ik toch een andere kijk op hoe het opvangsysteem hier werkt. En hopelijk is het ook verhelderend voor mensen aan de andere kant aan de oceaan.

Als verplegende word ik dagelijks geconfronteerd, met vooral  het wee van patienten, familieleden, en mensen die ik in mijn vrije tijd ontmoet. En die in  dergelijke systemen en opvangnetten zitten.

Spijtig genoeg zie je soms nog mensen graaien in afvalbakken. Maar die zal je altijd vinden...waar je ook gaat.

Het stemt hoopgevend dat er toch een verandering komt binnen het systeem, alleen het mag niet dwingend zijn...want daar zijn ze hier allergisch voor!

Een verplegende heeft hier een belangrijke taak in het helpen integreren van een nieuwe aanpak en de patienten hierbij te ondersteunen, zeker in outpatient settings - poliklinieken in Belgie.
Gelukkig dat ik er bij mag horen - en stilaan krijg ik dat gedeelte van health care onder de knie!

Ik Wens iedereen een mooie start van de week! Groetjes uit de Rockies!
Reinhilde

 

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?