Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Overstroming in Boulder
Deze week kan ik maar een kort stukje schrijven want we hebben hier in Boulder zware overstromingen. Momenteel zijn we ons huis aan het leegpompen en ik schrijf snel tussendoor…. 16 september 2013

Misschien zagen jullie er iets van op het nieuws, maar we hadden deze week te maken met een 100jarige 'flood': zware overstromingen.
In deze situatie wordt het een hele organisatie om patiënten te dialyseren, want veel patiënten komen van Boulder en van de buitenrand van Boulder.
Zo heb ik terug ons 'rampenplan' uitgevoerd. Elke drie maanden oefenen we zo'n situatie. We beginnen er al aardig handeling van te krijgen….

Vrijdagochtend zaten we met het team samen. We overlegden of we gingen werken of niet. want in de straten lagen er takken, rotsen, modder, enz..
Met de wagen door al het afval rijdens was gevaarlijk. We besloten dan om niet te werken en om de volgende dag, zaterdag,  een dialyse dag te doen.
Rond 5u vrijdagochtend zijn we beginnen afbellen en nieuwe afspraken voor de volgende dag te geven. Twee patienten waren reeds geëvacueerd, een beangstigende ervaring voor hen. Ze voelden zich letterlijk bedreigd door de grote vloed….Ik ben constant met hen in contact gebleven tot ze terug wat gesetteld waren in een hotel.  De andere patiënten leken de situatie goed doorstaan te hebben. Onze patienten waren echt dankbaar dat ze mochten komen - en ze hadden allemaal veel verhalen te vertellen. Op dat moment ben je als staf hun uitlaatklep, en alle stafleden waren erg behulpzaam.
We kregen zelf ook wat bijstand van de supervisors en directors, de brandweer en politie zijn wel heel druk bezet nu. We hebben met het minimum aan personeel gewerkt want een teamlid kon door de overstroming niet uit zijn huis geraken….
Het was niet gemakkelijk maar onze werkdag is goed verlopen.

Ondertussen is het hier zondagavond. Ik ga op tijd naar bed. Het wordt morgen weer een heel drukke dag…zojuist kreeg ik bericht van één van de teamleden dat ze geïsoleerd is door water en niet meer weg kan. Het is uitgesloten dat ze morgen kan werken. Dus herschikken we terug het schema en vliegen we er met goede moed in!

De 'honderd jarige flood' zal niet snel vergeten worden!!!
Ik wens jullie een hele droge en mooie start van de week.
En laat ons het zonnetje zijn voor alle patiënten.

Groetjes uit de rockies

Reinhilde

Reageer

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?