Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Aangename verrassing in het dialyse center!
30 september 2013

De voorbije overstroming heeft toch wel voor veel schade gezorgd in onze stad. Acht inwoners overleefden de overstromingen niet. Na een week werd de schade duidelijk, ook in ons gebouw. Telefoonlijnen en faxlijnen bleken niet meer te werken. Nog steeds kunnen we geen faxen versturen. We staan op een wachtlijst en we hopen dat het deze week wordt opgelost.
Gelukkig bezitten alle patiënten nog hun huis. De geëvacueerden zijn terug gekeerd. Ongeveer 15000inwoners van Boulder County verloren hun huis. Eén van onze collega's uit Fort Collins verloor ook het hare.
Ondertussen is Boulder County aan de heropbouw begonnen, want de winter staat voor de deur. Er zijn nog steeds mensen geïsoleerd.Toch wordt alles in het werk gesteld om het leven zo normaal mogelijk te laten verlopen.
Vorige maandag en dinsdag werden we aangenaam verrast in ons dialysecentrum.
Maandag kregen we bezoek van volksvertegenwoordiger Hullinghorst. Eerst kregen we een briefing van ons bedrijf. Dan kwam de lobbyman ons inlichten wat er van ons verwacht werd. Ze sprak met de patiënten over hoe de hemodialyse hun leven veranderd had. Ze was wel wat geëmotioneerd. Ze beloofde om de rechten van de dialyse patiënten te verdedigen in het congres. Ook richtte ze het woord naar ons, om ons te bedanken voor al het werk in het centrum en voor onze inzet tijdens de overstromingen.
De volgende dag kregen we bezoek van de vice president, de regional office director en enkele andere genodigden van Davita.
We, het team, werden geprezen om de snelle interventie tijdens de overstromingen, om het bijstaan op afstand van fragiele patiënten want zij waren door het water geblokkeerd en om het houden van contact  met de geëvacueerden. Na de huldiging - die we tussendoor deden - kregen we een heerlijke maaltijd aangeboden. Het was een mooi tussendoortje!
En er werd een groepsfoto gemaakt ! Alle patiënten van ons dialyse center waren fier dat we in de bloemetjes werden geezet. 
Persoonlijk vind ik zo'n appreciatie toch wel heel mooi en belangrijk voor een team. Want dagelijks doen verpleegkundigen soms ondankbaar werk. Wat je allemaal doet achter de schermen, wordt niet altijd opgemerkt of geapprecieerd. De waarde van zo'n appreciatie is onschatbaar en geeft het team een boost! Ik ben erg fier op mijn patiëntcare techs Sharon, Annie en John, zij zijn van onschatbare waarde. En ook zij voelden zich geapprecieerd.

Ik wens iedereen een fijne week toe en vergeet elkaar niet te appreciëren, met een schouderklopje of een aanmoediging! Het geeft het team een 'wij-gevoel'!
Groetjes uit een in prachtige herfstkleuren getooid Boulder!

 

Reinhilde

 

 

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?