Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Er wordt ‘gejaagd’ op verpleegkundigen in de V.S.!
De voorbije weken werd ik door verschillende headhunters gecontacteerd met nieuwe interessante werkvoorstellen.
De headhunters komen van overal. Ze contacteren je en je weet niet hoe ze aan je emailadres of telefoonnummer geraken.
Geregeld bellen ze me op het werk of thuis. Dat is raar want ik geef mijn persoonlijk telefoonnummer niet door. Ze hebben wel toegang tot de website van de board van de verpleegkundigen en zo geraken ze soms aan je privégegevens. Er is duidelijk een grote nood aan verpleegkundigen!
Momenteel verandert er veel in het dialysewereldje. Vooral in onze regio is de concurrentie groot. De dokters die behoren tot bepaalde dialysegroepen, vragen aan headhunters om dialyseverplegenden te zoeken en te overtuigen. Als je bereid bent om te onderhandelen krijg je er soms een bonus bij. Maar je bent dan wel verplicht om twee jaren of langer te blijven. En als de job tegenvalt, kijk je tegen twee lange jaren aan. Ook wie nieuwe kandidaten aanbrengt die geïnteresseerd zijn, kan hiermee verdienen. Die bonussen bedragen vaak duizenden dollars.
Persoonlijk heb ik aan deze carrousel nog niet meegedaan. Ik voel met wat te oud en je moet bereid zijn om te verhuizen naar de "place to be”. Dat geeft toch wel heel wat spanningen. Dat heb ik zelf ervaren: de verhuis naar een ander continent, twee jaren wachten tot je opleiding eindelijk is goedgekeurd, het examen voor de board afleggen, daarna op zoek naar een job, Voor mij hoeft het niet meer maar ik ben wel blij dat ik het gedaan heb!
Ik wens iedereen een fijne week!
Reinhilde
26 november 2013
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?