Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Een (nieuwe) opleiding volgen in de V.S. is duur.
Als verpleegkundige heb je zoveel mogelijkheden. Thuis zitten achter de kachel zit er voor mij niet in! Ik zou gerust nog een bijkomende opleiding willen volgen, iets van het genre nurse practioner.

Of ik deze studie in de VS de zou doen, is afhankelijk van hoeveel subsidie of beurzen ik in de wacht kan slepen. Want de studie is duur. Zeker als je die aan een universiteit wil doen die wat te bieden heeft. Aan een privéinstituut kost het makkelijk tot $96000 of een kleine 72000euro. Dat is een pak geld.
Ik vraag me af of je het niet op een andere manier kan doen, in een ander land of een ander continent. Ik denk dat je in Europa minder zou betalen.. Ik deed mijn laatste verpleegstudie voor geriatrie aan een goedkopere prijs in België. Enfin, stof om na te denken, als je nog eens wat verandering en vernieuwing in je leven wil.
Momenteel wacht ik nog even af….want ik werk heel graag in de dialysekliniek in Boulder, het contact met de patiënten en hun familie is verrijkend. En sommige familie leden houden contact of ik zie hen in de stad wanneer ik rond fiets.
De uitdaging om terug iets nieuws te ondernemen is aan de andere kant ook verleidelijk. Ik zie wel…

Vandaag geniet ik van een mooie winterse zondag…en prijs ik me gelukkig dat ik nog dagelijks kan werken, met goeie, toegewijde mensen…want dat is ook belangrijk!

Ik wens iedereen een fantastische mooie werkweek toe….geniet van de fijne momenten in ons mooi beroep,

Reinhilde
3 december 2013

 

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?