Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Ik wens jullie een gezond en gelukkig 2014!
Het is een tijdje stil geweest op mijn blog. In december ben ik even naar BelgiŰ gereisd. Daarna heb ik in de dialyse kliniek lange dagen gewerkt.
De overgang van oud naar nieuw is goed verlopen. Op Kerstdag waren we gesloten. Daarom hadden we de dagen voor de dialyse verschoven naar zondag, dinsdag en vrijdag. Het was een heel geregel want de meeste patiënten komen met special transit. Dat is een dienst waarop bejaarden en minder bedeelden beroep kunnen doen voor vervoer aan een lage prijs ($2)  of soms zelf gratis. Maar zij rijden niet op zondag. Familie en vrienden van de patiënten werden ingeschakeld om het zondagvervoer te regelen. 
Davita bood een ontbijt en een lunch aan terwijl de patiënten dialyseerden en iedereen was in zijn nopjes!

Voor nieuwjaar moesten we niets regelen, want er werd op de gewone dagen gewerkt. Familieleden en vrienden kwamen langs, om een gelukkig nieuwjaar te wensen. Patiënten en bezoekers kregen koffie en thee met een koekje. Het was een groot succes.  Het personeel werd niet vergeten. We kregen massa’s zoet en taarten en bloemen van patiënten, en dat gaf een goed gevoel om zo geapprecieerd te worden.

Deze week werken we terug in het gewone ritme. We voerden een nieuw dialyseschema in op maandag 6 januari want er was een vraag van 4 patiënten om later te starten. Daardoor heb ik een ander werkschema. Ik werk  niet meer vanaf 4u15 maar vanaf 6u tot 20u of later. Eigenlijk is er niets veranderd alleen de werkdag is wat verschoven. Het maakt ons sociaal leven wat gemakkelijker of voor sommigen moeilijker.

Zo zijn we terug op ons gewone doen, en kijken we uit naar een nieuw jaar met verrassingen, lief en leed, en nieuwe uitdagingen!

Winterse groetjes uit de Rockies,
Reinhilde
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?