Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Papierwerk!!
Het papierwerk is soms erg frustrerend! Ik spendeer uren om alles te noteren. Bijna elke dag ga ik naar het werk om de documentatie aan te vullen.

De voorbije week kregen we extra bezoeken in ons dialysecentrum. De dokters maakten rondes en geven dan een pak extra orders die gedocumenteerd moeten worden. Je moet drie keer bevestigen. Je moet bevestigen dat je de order las, dan registreer je dat in het systeem Snappy genoemd en vervolgens schrijf je neer dat je het geregistreerd hebt. Je moet dus telkens weer bevestigen dat je het gelezen en genoteerd hebt. Ik heb me daarover al beklaagd bij mijn supervisors. Maar die zeggen dat het systeem dit vereist en dat we alles legaal moeten doen.  Ze begrijpen m’n frustratie maar kunnen er weinig aan doen!

In het verleden printte het lab de resultaten direct uit, ook de laboresultaten die ongewijzigd bleven. Sinds 2008 is dit gestopt. We moeten nu zelf controleren. Maar om dit legaal te laten verlopen, moet je de resultaten uitprinten, en noteren dat de cijfers telefonisch doorgegeven zijn met de datum, het tijdstip, een handtekening en een titel. Er wordt dus veel papier gebruikt om de registratie en documentatie wettelijk te laten verlopen.
Hier is het ganse systeem ‚gecomputeriseerd’ maar we blijven nog wel papier nodig hebben om orders, bevestigingen en resultaten te documenteren.
Worstel jij daar ook mee?  Gebruik je nog steeds een papieren dossier? Wat probeer je daar aan te doen?

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Reinhilde
2 april 2014

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?