Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Vakantieregeling
Hoe ver ga je om het de patiŰnten naar de zin te maken?

De laatste weken krijgen we veel aanvragen om dialyse te organiseren voor bezoekers. Boulder is immers een aantrekkelijke universiteitsstad! Je kan van hieruit veel uitstapjes doorheen de staat Colorado maken.

Momenteel werk ik van 5u tot 21u. Het is een lange dag, de volgende dag ben ik vrij.
Maar: door de vele bezoekers geraak ik achter met mijn papierwerk en dat moet worden opgehaald. Dan ga ik voor enkele uurtjes werken op mijn vrije dag.

Vanaf maandag starten we de dag terug vroeger, zo rond 4u30 en als het moet nog vroeger. Ons bedrijf laat niet toe dat we patiënten weigeren. Gezondheidszorg is immers big businiess.

Van zodra de werkdag start, help ik zoveel mogelijk. We proberen iedereen op de afgesproken tijd te dialyseren. Rond 21 u tracht ik alle patiënten buiten te hebben. Ik heb daarna nog een uurtje  werk. Soms wil de patiënt niet vertrekken omdat hij/zij nog eerst het einde van hun feuilleton wil zien. Maar hoe ver ga je daar in mee? Tot hoe laat kunnen ze kijken? Want ik heb meestal nog een uur of langer werk om alles af te sluiten. De regel is dat we niet alleen met een patiënt  mogen achterblijven. Er moeten dus altijd 2 personeelsleden aanwezig zijn.

Door de personeelswisseling tijdens de voorbije maanden, kon ik hulp krijgen van tijdelijke werkkrachten. Vaak komen ze van wat verder en moeten ze een uur of langer rijden. Zij willen zeker niet te laat blijven want de meesten starten de volgende dag terug om 5u. Dus zo gauw de patiënten buiten zijn, zend ik mijn technicians naar huis.

Hoe gaan jullie hier mee om? Verwacht men in België ook zoveel flexibiliteit of grenst men beter af?

Groetjes uit Boulder!  Reinhilde, 28 april 2014

 

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?