Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Back to school!
10 september 2014

 

Het is al een tijdje geleden dat ik nog op de blog geschreven heb maar ik heb een vrij drukke periode achter de rug. Ik had vakantie in eigen land met familie en vrienden en ik heb de kinderen in Engeland en Nederland bezocht.

Sinds eind augustus ben ik terug in Boulder. Spijtig genoeg heeft mijn extra verpleegkundige ontslag genomen. Er was te veel druk en stress. Ze had het werk van een verpleegkundige onderschat. Ik ben dus terug aangewezen op mezelf en ik heb hulp van de plaatsvervangers, als ik toch eens weg moet.

Ik heb besloten om terug te gaan studeren. Ik heb er lange tijd over nagedacht en ik heb alle opties overwogen. Ik heb uiteindelijk beslist om naar een Community college te gaan. Studeren aan een grote universiteit is interessant maar heel duur!
Ik kon in Boulder aan CU of Colorado University starten maar de kostprijs voor de cursus lag drie maal hoger dan aan een community college. Ik ben in Longmont terecht gekomen en ik krijg een kleine ondersteuning van de State of Colorado.
Ik volg één vak, want ik werk nog dagen van vijftien uren per dag.

Het is de eerste keer dat ik in de VS studeer. Het is erg Interessant want de lesgevers staan dicht bij hun studenten: je spreekt hen aan met de voornaam aan, ze zijn bereikbaar via mail en GSM. Ik volg antropologie. Dat behoort tot mijn verplichte vakken om verder te studeren. Het valt enorm mee, maar de hoeveelheden die ik moet lezen zijn soms overweldigend.

Onze patiënten vinden het allemaal interessant, hun nurse die terug achter de boeken zit! Ze zien ook dat er weinig aan hun routine in het dialyse center verandert en dat vinden ze goed!

We zien wel hoe het loopt! Ondertussen wens ik jullie allen een goeie start van de week toe!!!

Groetjes uit de Rockies!

Reinhilde

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?