Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Drukke tijden!
De voorbije weken zijn interessant en leerrijk geweest! 26 september 2014

Op het werk waren er de terugkerende bezoekers. Dat is een blij weerzien is. Maar er waren ook patiënten die overleden. Dit confronteert je telkens opnieuw met de eindigheid van het leven. Wij geraken aan onze patiënten over de jaren heen gehecht. We blijven professioneel maar we zijn ook mensen met een gevoelig hart.

Onze dokters stelden nieuwe nurse practitioners voor. Zij betekenen een welkome verlichting voor hun drukke agenda. Ik vind het Interessant om met hen van gedachten te wisselen, want over enkele jaren hoop ik zelf als NP te werken.

Op dinsdag en donderdag volg ik lessen in antropologie in de Community College van Longmont. Ik leer er veel bij. Je krijgt hier wekelijks huiswerk en je moet bijzonder veel schrijven. Communicatie is erg belangrijk.
Het publiek van de Community College ziet er toch anders uit dan ik me herinner in België. Hier werken alle studenten. Dat is ook zo in onze klas. We kregen bij de start van dit semester allemaal een golden card waardoor we drie dagen afwezig mogen zijn. Tot nu toe moest ik die nog niet gebruiken, we zullen zien hoe lang ik het kan volhouden! De prof weet duidelijk hoe het voelt om tegen een deadline te werken als werkende student.
Momenteel werk ik aan een project, voor de antropologie klas, en dat wordt ook mijn eindtest. Mijn voorstel van het project heet: „Culturele evolutie in de verpleging tussen Amerikaanse en Belgische Verplegenden”. Ik weet niet of het geaccepteerd wordt. Ik heb al veel opgezocht, en vond redelijk veel informatie. Ik moet ook verplegenden interviewen op beide continenten, gelukkig is er skype en FaceTime. Ik moet dan het geheel presenteren in Pecha Kucha 20/20 . Dat betekent dat ik met een zekere snelheid moet spreken. Want de beelden volgen elkaar op:  elke 20” komt er een nieuw beeld, in totaal zijn er 20 beelden. Ik zal het moeten inoefenen. Een uitdaging, die ik wel aan neem, want presenteren in een andere taal heeft  toch wel iets.

Tot zover mijn avonturen in de college. Het weekend gluurt om de hoek - en de herfst is in volle bloei, dit is het mooiste seizoen in Colorado.
Ik wens jullie een fijn weekend toe en een goeie start van een nieuwe werkweek!
Groetjes uit de Rockies!
Reinhilde
26 september 2014

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?