Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Ik wens alle collega verpleegkundigen een mooie start van het nieuwe jaar toe!
Dit nieuwe jaar brengt naast de routine ook nieuwe dingen.

Ondertussen zijn alle patiënten terug van hun kerst- en nieuwjaarsbezoekjes bij familie en vrienden. We Luisteren naar de verhalen en naar hun ervaringen in andere dialyse centers. Bezoekers-patiënten plannen hun volgend bezoek en reserveren ook onmiddellijk hun voorkeurzetel. Je kan je niet voorstellen wat ons allemaal gevraagd wordt.

Nieuwe dialyse kandidaten melden zich aan en willen eerst  een verkennend bezoekje brengen aan het dialyse center. Dat vraagt extra werk voor ons want het moet op dialyse vrije dagen gebeuren, maar we doen het met plezier.

Er zijn de nieuwe artsen die binnenspringen om een babbeltje te slaan.

En er zijn  de nieuwe regels en policies van het bedrijf die moeten aangeleerd en toegepast worden. Ook worden we nu verplicht om één woensdag per maand te spenderen met andere verpleegkundigen, om onze kennis bij te werken. Een mooi initiatief maar niet altijd gemakkelijk om vol te houden. En niet elke verplegende wil dat elke maand doen. We hebben veel administratie bij te werken en we doen dat op de weinige vrije momenten.

Een nieuw jaar betekent ook dat we deze week starten we met de tuberculose testen. Ik doe het per groep en onze vroege ochtendshift is volzet. Morgen  worden de consents getekend en dan verwerkt in de computer. Maandag prikjes geven, en woensdag is de middagshift en de avond shift aan de beurt. Het vraagt veel tijd. Alles wordt manueel ingevoerd, dan genoteerd in het dossier, en dan bevestigd in de computer. Leve het elektronisch dossier!! Nog nooit zoveel papierwerk gedaan!

Vanaf dit jaar start de ‘bundle’ dat is het resultaat van o.a. Obama care. Ik zal dit later meer toelichten. Er komt in ieder geval veel meer werk bij voor artsen, nurse practioners, physian assistants, verplegenden enz.

Ik ben gereed om er terug in te vliegen!

Groetjes van uit de Rockies,

Reinhilde

 

 

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?