Reinhilde Seutin
is clinical nurse manager
van een dialysecentrum van DaVita in Boulder, Colorado
in de Verenigde Staten.
 

Arbeidsongeval
Op 1 april had ik, voor het eerst in mijn carrière, een werkongeval. Mijn echtgenoot dacht nog dat het om een aprilgrap ging. Maar helaas: dit was echt.
Ik was bezig met één van de laatste patiënten. We zouden liften en transfereren: een techniek die ik tijdens mijn werk vaak toepas (en waarvoor ik overigens nog steeds de technieken gebruik die ik in België leerde). Gewoonlijk communiceert deze patiënt erg vlot, maar om een of andere reden deed hij dat die dag niet. En het liep mis: de patiënt (die zo'n 130 kg weegt) kwam terecht op mijn linkerhand. Auw!

Enkele uren laten was mijn hand nog steeds pijnlijk en gezwollen, dus ging ik naar de ER. Verdict: geen breuk, maar wel een zware verstuiking.

Mijn bedrijf is verzekerd, en de workman's compensation (in de volksmond hier gekend als workmanscomp) werd ingeschakeld. Ik heb dus nog geen kosten moeten betalen. Anderzijds is er ook van ziekteverlof geen sprake. Dat krijg je hier alleen bij een operatie, of bij totale arbeidsongeschiktheid.

Ik ben dus gewoon blijven werken, mét een splint aan m'n hand. Dat vraagt wel wat creativiteit, want ik ben linkshandig, en net die hand is gekwetst. Gelukkig is mijn staff erg behulpzaam, en ook van de patiënten krijg ik veel lieve reacties.

Intussen word ik ook erg goed verzorgd. De arbeidsgeneesheren willen absoluut voorkomen dat ik in de toekomst nog hinder van deze verstuiking zou ondervinden. Het is fijn om te merken dat ze het zo ernstig nemen, en me zo goed opvolgen.
Volgende week komt er een handchirurg om te evalueren. Dan zien we weer verder.

Intussen wens ik jullie allen een fijne werkweek toe.

Groetjes vanuit de Rockies,

Reinhilde
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?