je bent hier:
NVKVV WERKGROEPEN REUMA
Reuma
Een werkgroep voor reumaverpleegkundigen
De werkgroep

In september 2006 werd de werkgroep Reumaverpleegkundigen opgericht binnen het NVKVV.
Deze groep is gegroeid uit de specialisatiecursus "Reumaverpleegkundige", georganiseerd door het NVKVV in samenwerking met de Koninklijke Belgische Vereniging van Reumatologie (KBVR).

Doel

De werkgroep focust zowel intern als extern. Intern wil ze kennis en vaardigheden over reumatologie verder ontwikkelen en uitdiepen. En extern wil ze:

  • de functie van de reumaverpleegkundige omschrijven en promoten in Vlaanderen
  • een samenwerking uitbouwen met reumatologen
  • een netwerk uitbouwen met andere verpleegkundigen, paramedici en patiëntenorganisaties 
  • sensibiliseren voor chronisch reumatische aandoeningen

Waarom een reumaverpleegkundige?

Patiënten met een chronisch reumatische aandoening voelen de impact van hun ziekte op verschillende fysieke en psycho-sociale vlakken. Hierdoor hebben ze een intensieve therapie nodig en een continue evaluatie van hun totale toestand. Daarbij is het onontbeerlijk deze patiënten op individuele basis op te vangen, te begeleiden en educatie aan te bieden.
Op dit vlak kan een reumaverpleegkundige bijdragen tot het verbeteren van de kwaliteit van de zorgverlening en de behandeling zowel inhoudelijk als structureel. Daarenboven kan zij door het opvolgen van "wat voor patiënten belangrijke maatstaven of uitkomsten van behandeling zijn" bijdragen aan de levenskwaliteit van deze patiëntengroep.

Acties

 

  • Een overzicht van de werkgroepactiviteiten in 2014 vind je hier.
  • Jaarlijkse studiedag tijdens de Week van de Verpleegkundigen en Vroedvrouwen in Oostende 16/03/2015  'Artrose'  (De teksten van de presentaties vind je hier.)
  • publicatie van het kookboek: Reuma en dan... genieten kan. Meer info

 

Contactpersonen

Voorzitter: mevr. An Van Boxstael
Je kan ons bereiken via de administratie van het NVKVV: administratie@nvkvv.be
werkgroepen@nvkvv.be  tel. 02 737 97 83

Nieuwsbrief

Wij werken aan een goede communicatie tussen alle verpleegkundigen en andere specialismen, zodat we de kwaliteit van zorg voor de patiënt kunnen verbeteren.  Daarom verspreiden we meerdere keren per jaar een elektronische nieuwsbrief naar verpleegkundigen die een uitgesproken interesse hebben voor patiënten met reumatoïde aandoeningen.

Wil je deze nieuwsbrief ook graag in je mailbox ontvangen, stuur dan een mailtje naar Marijke via administratie@nvkvv.be

Geen activiteiten
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?