je bent hier:
NIEUWS NIEUWS
Actua 28-02-2013
De 45ste Week van de Verpleegkundigen, een korte impressie ...
 
Aangemaakt op: 2019-03-28
Vandaag liepen de laatste vier studiedagen van de 45ste Week van de Verpleegkundigen in het Kursaal in Oostende. Het was een bruisende editie, met nachtcongres én debatavond.

Deelnemers waren blij met de inhoud van de presentaties: ‘Je leert breder kijken dan het meest voor de hand liggende of wat je dagelijks ziet of doet’, vertelt Inge Nobels, kinderverpleegkundige in het OLV-ziekenhuis in Aalst (links). Haar collega Liesje Van De Voorde bevestigt: ‘Dat overzicht is een goede update.’

Ook Rosa Figueiredo, verpleegkundige op de spoeddienst van het RZ Heilig Hart in Tienen, is blij met de inhoud van de presentaties: ‘Het is een pluspunt om alle informatie duidelijk op een rij te kunnen krijgen.’ Ook vertelt ze dat het een plezier is om collega’s te ontmoeten en te merken dat er zoveel enthousiaste verpleegkundigen zijn. Inge Nobels verwoordt het zo: ‘Het is mijn eerste Week in Oostende en het is hier echt oké’.

Op dinsdagavond gingen de auteurs van het rapport ‘Future of Nursing’ in debat met de aanwezigen. Prof. dr. Walter Sermeus en prof. dr. Ann Van  Hecke hadden het over de plaats van de verpleegkundige in de gezondheidszorg van de toekomst. Koen Balcaen, voorzitter van het NVKVV en CNO UZ Leuven, was moderator en bracht een boeiende discussie op gang met bijzonder waardevolle inzichten. 


De Week in cijfers

2985 verpleegkundigen volgden één van de 19 studiedagen rond een specifiek thema. 180 sprekers brachten boeiende invalshoeken en onderwerpen, en 55 standhouders presenteerden nieuwe vormingen, boeken en producten. Elke studiedag telde voor 8 vormingsuren.

De 45ste Week van de Verpleegkundigen was dus dit jaar ook weer

the place to be! 

Terug naar overzicht
Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?