je bent hier:
VORMING
Terugblik op een geslaagde 41ste Week
De 41e Congresweek was een succes! Maar liefst 4.000 bezoekers mochten we ontvangen, verspreid over 18 studiedagen en een nachtcongres. Bij deze dan ook een welgemeende dankjewel aan alle vrijwilligers én aan onze werkgroepleden voor het samenstellen van de boeiende programma’s!

Parels op Radio 2
Naar goede gewoonte hoorden bij onze Week ook Parels: bijzondere vroedvrouwen en verpleegkundigen, door hun collega’s genomineerd omwille van hun enorme inzet en passie voor het beroep. Dit jaar mochten we drie collega’s huldigen: Els Coppens, adjunct-hoofdvroedvrouw GZA Campus Sint-Vincentius, Martine Tack, geriatrisch verpleegkundige in het dagziekenhuis AZ Sint-Lucas Gent, en Hilde Cochuyt, directeur WZC Vulpia Vlaanderen, residentie Beukenhof. Proficiat!

 

Leuk nieuwtje: ook Radio 2 heeft onze Parels ontdekt! Winnares Martine Tack kwam tot twee keer toe aan het woord op de radiozender. Benieuwd? Hier en hier kun je de fragmenten beluisteren.

Naast de Parels viel ook Linda Marissens (OLV Ziekenhuis Aalst) tijdens de Week in de prijzen. Haar pijnaffiche scoorde het best bij de deelnemers aan het pijncongres. De tweede prijs ging naar Sabine Verhelpen van AZ Jan Portaels.

Attest voor mantelzorgers
Tijdens de Week werd ook het verpleegkundig attest voor mantelzorgers voorgesteld. Meer informatie daarover vind je hier (zie punt 4).

 
Nagenieten
Heb je tijdens de Week een presentatie gemist, of wil je bepaalde informatie nog even opnieuw bekijken? Intussen staan alle teksten online. Hier kun je ze allemaal nalezen (voor zover de sprekers ons hun presentatie bezorgden, en ons de toestemming gaven om ze te publiceren).

Wil je ook de sfeer nog even herbeleven? Kijk dan hier naar de reportage van ZorgAndersTV, en hier naar een fotoverslag. 

Vorming
Vorming is ‘core business’ voor het NVKVV.

  • Het vormingscentrum neemt de organisatie van specialisatie- en navormingscursussen voor haar rekening: ze biedt een brede waaier van vormingen aan. 
  • Bekijk het vormingsaanbod van 2017-2018.
  • Bekijk het vormingsaanbod van 2018-2019.
  • Jaarlijks staan congressen zoals de Week van de Verpleegkundigen, het diabetes symposium, ICT4Care Colloquium, de Ronde van Vlaanderen en veel meer... op het programma. 
  • De regionale netwerken brengen informatieve avonden naar iedere verpleegkundige in de regio. 
  • Vormingsaanbod permanente vorming Odisee Advanced education voor verpleegkundigen.
  • Activiteiten georganiseerd door partners staan onder agenda derden

 

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?