je bent hier:
JURIDISCH ADVIES JE VRAAG
Juridisch advies van het NVKVV: wat en hoe?
Het NVKVV geeft antwoord op juridische vragen.

Het NVKVV geeft juridisch advies of juridische informatie over de uitoefening van het beroep van verpleegkundige of vroedvrouw. Bijvoorbeeld over het beroepsgeheim, aansprakelijkheid, rechten en plichten als werknemer of wat bij ontslag....

Heb je een vraag?

Stel ze. We geven je vraag door aan de juridische dienst van het NVKVV die een advies formuleert. Binnen 14 dagen ontvang je een antwoord op je vraag. Soms duurt dat wat langer, dat hangt af van de omvang van het probleem. Dan hoor je dat van ons. We behandelen iedere vraag uiteraard vertrouwelijk. Je vraag valt onder het beroepsgeheim.

Gratis voor leden

Leden krijgen een eerste juridische advies gratis. Volgende adviezen kosten € 40 per uur. Niet-leden kunnen beroep doen op deze service maar betalen € 75 per uur.

Wanneer verdere juridische bijstand door een advocaat nodig is, dien je zelf de kosten en het honorarium te betalen. Het NVKVV kan je wel doorverwijzen naar haar advocaat met wie hiervoor vaste tarieven afgesproken werden. In dit laatste geval is het NVKVV bereid het dossier mee op te volgen en erover te waken dat de procedure binnen een redelijke termijn wordt afgewerkt.

Juridische adviesgroep (JAG)

De juridische  adviesgroep van NVKVV is samengesteld uit deskundigen op het vlak van het recht en op het vlak van de verpleegkunde. Zij vergaderen periodiek om algemene en principiële onderwerpen te bespreken en uit te werken. Ook zij kunnen zich buigen over je vraag.

Hier vind je een overzicht van de adviezen van 2007 tot 2018. Leden van het NVKVV kunnen de inhoud van een advies opvragen bij juridischadvies@nvkvv.be Vermeld in je mail je lidnummer bij het NVKVV.

Stel je vraag

Klik hiernaast op de button 'Stel je vraag' of mail naar juridischadvies@nvkvv.be.

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?