Nieuws NVKVV
Terug

Fred & Frieda zorgt voor sociaal contact

Het nieuwe platform Fred & Frieda rekruteert vrijwilligers die buddy willen zijn voor mensen die nood hebben aan sociaal contact in deze coronatijden. Het platform is er voor mensen die kampen met eenzaamheid en die thuis of in een residentiële zorgvoorziening verblijven. 
Via het platform kunnen vrijwilligers zich aanmelden. Ze kunnen daarbij aangeven of ze virtueel of live als buddy willen helpen. Het sociaal contact kan bestaan uit een kaartje sturen, (video)bellen, op bezoek gaan of samen een wandeling maken. Op basis van interesses en woonplaats worden de vrijwilligers gematched aan de juiste personen.

Zorgorganisaties kunnen zich ook aanmelden en via het platform hun 'buddynoden' aangeven. Ze krijgen dan een lijst van kandidaten waarmee ze contact kunnen opnemen en afspraken kunnen maken over het opnemen van hun rol als buddy van één of meerdere personen. Omdat er met hetzelfde platform gewerkt wordt als helpdehelpers.be, is er een groot gebruiksgemak voor zorg- en welzijnsorganisaties. Velen van hen zijn daar immers al op geregistreerd, zij hoeven enkel een extra vakje aan te vinken. 

Alle informatie vind je op www.fredenfrieda.be