Nieuws NVKVV
Terug

Versterkt engagement voor Europese verpleegkundigen

Tijdens 112e vergadering EFN

De European Federation of National Nurses Associations kwam voor de 112e keer bij elkaar voor een online event. Ze vertegenwoordigen 3 miljoen verpleegkundigen binnen de Europese Unie. Tijdens de vergadering werden belangrijke prioriteiten vooropgesteld in een actieplan.

Daarin staat dat moet werk gemaakt worden van een herstelfonds en een herstelplan om Europa en de zorgsector te laten herstellen na COVID-19. Dit plan kan ook de veerkracht van alle Europese verpleegkundigen ondersteunen. Het EFN benadrukt het belang van bekwaam verpleegkundig personeel, dat onlosmakelijk verbonden is met veilige en kwalitatieve zorg. Het is door de hulp van deze verpleegkundigen dat veel patiënten konden herstellen. Het is bij deze verpleegkundigen dat palliatieve patiënten troost en steun vonden tijdens de coronacrisis.

En dus zal het EFN proactief samenwerken met alle Europese instellingen zodat verpleegkundigen beter voorbereid, beschermd en ondersteund zijn voor een toekomstige sanitaire crisis. Het EFN ziet het als haar missie om verpleegkundigen te helpen en hen de tijd te gunnen om te herstellen van de lange fysieke en mentale gevolgen van deze crisis.

Het volledige bericht lees je hier.