Nieuws NVKVV
Terug

Minder dan helft van Vlamingen heeft ingevuld gezondheidsdossier

Campagne Vlaams PatiŽntenplatform en Domus Medica

Nu verpleegkundigen meer toegang krijgen tot patiëntengegevens lanceren het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) en huisartsenvereniging Domus Medica een campagne om burgers aan te moedigen hun SUMEHR (samenvatting van hun gezondheidsdossier door de huisarts) up-to-date te brengen. 

Uit navraag blijkt dat minder dan de helft van de Vlamingen een ingevulde SUMEHR heeft. Nochtans biedt dit elektronisch dossier in een oogopslag de belangrijkste medische informatie van een patiënt en is dit dus essentieel om een patiënt veilig te kunnen verzorgen, zeker in noodsituaties. 

Kwaliteitsvolle zorg

Met de campagne “Kwaliteitsvolle en goede zorg” willen het VPP en Domus Medica nu burgers aanzetten om hun gezondheidssamenvatting in orde brengen. Uit cijfers van Vitalink blijkt namelijk dat er voor zo’n 3 miljoen Vlamingen een SUMEHR aanwezig is, maar heel vaak ontbreekt daar nog informatie.

Om patiënten te informeren worden brochures verspreid, ter voorbereiding van het bezoek bij de huisarts. Er is ook een sensibiliseringscampagne aan gekoppeld. Het doel: ga in gesprek met je huisarts en vul je dossier aan. Elke burger kan checken of er voor hem/haar zo’n dossier bestaat via mijngezondheid.be.

Alle informatie over de campagne vind je hier. Daar kan je de brochure ook downloaden.