Nieuws NVKVV
Terug

Oproep 60.000 zelfstandige zorgverleners

Tot betere, geļntegreerde zorg

Het OZZ (Overleg Zelfstandige Zorgverstrekkers) binnen de Federatie Vrije Beroepen roept de Vlaamse regering op om haar 60.000 zelfstandige zorgverleners maximaal in te zetten voor een betere, geïntegreerde zorg. Zo kunnen in een klap aanzienlijk veel gezondheids- en budgetwinsten gemaakt worden.

"Uiteraard veronderstelt een goede samenwerking dat Vlaanderen onze 11 aangesloten federaties (waaronder het NVKVV, nvdr.) eerst en vooral financieel erkent, dat ze de kringwerking financieel ondersteunt en dat ze de zelfstandige zorgverstrekkers, actief in de zorgraden correct vergoedt", zegt Hilde Deneyer, voorzitter van het OZZ in een persmededeling. "Maar dan nog ligt de winst voor de volksgezondheid en het gezondheidsbudget voor de hand."

Een efficiënte en preventieve gezondheidszorg brengt minder ziektekosten, minder ziekteverzuim en minder economische schade met zich mee. De zelfstandige zorgverstrekkers zijn daar volgens het OZZ de perfecte partner voor. Ze bezitten de nodige expertise op curatief, preventief, psychologisch en maatschappelijk vlak. “De onderlinge wisselwerking tussen de diverse beroepsbeoefenaars en disciplines, in combinatie met permanente bijscholing, biedt een allesomvattende, 360 graden, kijk op en aanpak van een noodzakelijke geïntegreerde zorg”, zegt Deneyer.