Congressen NVKVV
  • Home
  • Congressen NVKVV
Terug

Studiedag Medische Beeldvorming


Indien u via deze weg inschrijft ontvangt u een bevestigingsmail op het scherm en in uw mailbox (controleer dus steeds uw mailadres vooraleer u deze invult). Op de bevestigingsmail staat informatie over de betaling. Gelieve deze correct uit te voeren en het juiste OGM-nummer te gebruiken. Via deze manier van inschrijven wordt GEEN factuur aangemaakt. 

Inschrijving in groep en/of via de werkgever (FACTURATIE): neem contact op met j.smeets@nvkvv.be en u ontvangt een handleiding voor het inbrengen van deelnemer (s). 


Radiologie, een domein met verschillende aspecten


FANC geeft de goedkeuring dat onderstaande vormingsdag voor 1 uur in aanmerking komt voor de permanente vorming stralingsbescherming.


08u00 Inschrijvingen en ontvangst met koffie/thee

09u00 Verwelkoming in de aangeduide conferentiezaal

Inleiding en voorstelling - realisaties werkgroep verpleegkundigen Medische Beeldvorming Nvkvv

Dhr. B. Smolders en Dhr. K. L’Enfant, voorzitters werkgroep verpleegkundigen Medische Beeldvorming NVKVV


"Radon in Belgie en in de risicozones"

 Dhr. B. Dehandschutter, deskundige radioactiviteit in het leefmilieu FANC


"Verschillende biopsie technieken voor mammografie"

 Dr. K. Gieraerts, arts-specialist Radiologie, AZ St. Jan Brugge


Koffiepauze, bezoek aan standen en netwerking


"Adding AI to the brain - a new era in radiology"

 Dhr. W. Vanhecke, CEO, Icometrix


"Contrastondezoeken bij kinderen"

Dhr. K. Vandenbosch en Mevr. M. Bervoets, UZ Leuven


Middagpauze, bezoek aan standen en netwerking 


"Positionering van de wervelzuil"

  Dr. F. Vanrietveld, Medisch diensthoofd medische beeldvorming, AZ Groeninge Kortrijk


"Reducing  waits and Delays van MRI"

  Dhr. T. Thienpont, Radiologie, UZ Gent


Koffiepauze, bezoek aan standen en netwerking


"Dummy MRI"

 Mevr. J. Van Rentergem, verpleegkundige Medische Beeldvorming, UZ Gent


"PETNMR"

  Dr. S. Ghysels, Radiologie, UZ Leuven


"Virtual reality, artificial intelligence and medical training"

 Dhr. W. Coudyzer en ir. S. De Buck, Radiologie, UZ Leuven


Slotwoord

Dhr. K. Van Caneghem, adjunct-hoofdverpleegkundige radiologie , AZ Nikolaas, St. Niklaas


16u50 Afsluiting


Praktische informatie

Locatie: Kursaal, Monacoplein Oostende: digitaal wegens corona-maatregelen


Toegangsprijzen per studiedag 

Leden NVKVV: € 78

Student-leden NVKVV: € 69

Niet-leden NVKVV: € 109

Student-niet-leden: € 89

Senioren erefondsleden (65+): € 78

Onder student-leden/student-niet-leden wordt verstaan: studenten die niet werkzaam zijn (onbezoldigd).


Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering meer dan drie weken voor de start van de Week van de Verpleegkunde rekenen wij 50 % annuleringskosten aan. Bij annulering minder dan drie werkdagen voor de start is dat het volledige inschrijvingsgeld. Niet aangemelde afwezigheid geeft geen recht op terugbetaling. Je kunt je wel laten vervangen door een nog niet ingeschreven deelnemer na melding: ledenadmin@nvkvv.be (bij individuele inschrijving) of bij j.smeets@nvkvv.be (inschrijvingen via werkgever, school facturatie). 


Informatie de Week van de Verpleegkundige (beslissing dd. 24.8).


De Week van de Verpleegkundige gaat niet zoals gewoonlijk door 

Wegens de terechte federale overheidsmaatregelen als gevolg van COVID-19 kan de Week van de Verpleegkundige in Oostende niet zoals gewoonlijk doorgaan. En gezien de voorspellingen voor de komende maanden, waarin verpleegkundigen als zorgverleners een belangrijke maatschappelijke rol zullen blijven opnemen, wil het NVKVV geen risico’s nemen.


We brengen de Week van de Verpleegkundige digitaal tot bij jou 

Door de wereldwijde pandemie staan verpleegkundigen vandaag op een ongeëvenaarde manier maatschappelijk in de belangstelling. Bovendien is 2020 het internationale Jaar van de Verpleegkundige. Een uitgelezen moment om jou als verpleegkundige niet los te laten en de Week van de Verpleegkundige om te gooien zodat we nieuwe kennis en inzichten tot bij jou kunnen brengen. Weliswaar niet fysiek in Oostende zoals de 45 jaren voordien, maar wel rechtstreeks bij jou op de werkvloer of bij je thuis. Je mag zelf kiezen!


Noodzakelijke erkenningen en attesteringen voor jou 

We willen ervoor zorgen dat jij de komende periode maximaal inzetbaar bent in jouw zorginstelling maar dat tegelijkertijd ook jouw behoefte aan nieuwe kennis en inzichten wordt vervuld. Kwaliteitsvolle zorg blijven verstrekken en voldoen aan de voorwaarden voor de noodzakelijke erkenningen en attesteringen is voor het NVKVV van primordiaal belang.


Hoe verloopt dit praktisch? 

Alleen de sprekers komen naar Oostende op de voorziene datum van de studiedag. Hun presentaties worden opgenomen en vanaf 5 oktober 2020 kun je die dan per studiedag bekijken op onze website via een persoonlijke uitnodiging.

We sturen je een unieke login waarmee je nadien op jouw persoonlijke naam attesteringen ontvangt voor iedere presentatie die je hebt gevolgd. Dat verandert niet!

Maar dat is nog niet alles: wanneer je voor één studiedag ingeschreven bent, krijg je toegang tot de presentaties van alle studiedagen. Meerdere studiedagen bieden onderwerpen die je kunnen aanspreken. Zo pluk je extra kennis en inzichten mee! 

Je kunt de presentaties online bekijken tot 20 december 2020. Vanaf die datum stellen we de attesteringen voor alle gevolgde presentaties beschikbaar. 

We brengen de kennis en informatie tot bij jou. Je hoeft je dus zelf niet te verplaatsen.

Verrassingspakket via de post 

Je bent ingeschreven op je persoonlijke naam en hebt bij je inschrijving hiervoor ook een persoonlijke betalingsuitnodiging ontvangen. Met andere woorden, je bent bij het NVKVV geregistreerd als een individuele inschrijving. Je maakt bijgevolg niet deel uit van de groepsinschrijvingen en voldoet niet aan de hieraan verbonden voorwaarden, die voor vele zorginstellingen worden gehanteerd om meerdere verpleegkundigen – tegen een voordeeltarief – in te schrijven. 

Ook jij, als individuele inschrijving, komen we graag tegemoet met inspiratie en leuke gadgets. Je krijgt van ons komende weken met de post een goodiebag die je meeneemt voor één dag aan zee. Wat precies, verklappen we nog niet! 


Hopelijk ontmoeten we elkaar tijdens de digitale Week van de Verpleegkundige 2020. Want samen maken we de toekomst van de verpleegkunde! 


Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. 

Vanwege de werkgroepen en regionale netwerken van het NVKVV