Nieuws NVKVV
Terug

Onkostenvergoeding 1000 euro laatstejaarsstudenten bachelor verpleegkunde

Goede zaak! Nu ook durven beslissen over een structurele oplossing voor de komende generaties.

De Vlaamse Regering voorziet een onkostenvergoeding van 1.000 euro voor de laatstejaars van de bacheloropleiding verpleegkunde. De onkostenvergoeding is eenmalig voor de generatie die nu afstudeert. De Vlaamse Regering werkt samen met de werkgevers een structurele onkostenregeling uit voor de volgende lichtingen studenten.

De Werkgroep Studenten van NVKVV ijverde het afgelopen jaar voor een vergoeding voor de laatstejaarsstudenten Verpleegkunde. Ze werkten de vooritter van de werkgroep Joffrey Vermunicht en werkgroeplid Dries Suetens mee aan een rapport van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) dat aantoont dat de vierdejaars verpleegkunde financiële druk voelen tijdens hun studie en stage. Zo moeten ze vaak zelf instaan voor vervoersonkosten of zelfs werk- en beschermingskledij. 

De Vlaamse Regering voorziet nu een onkostenvergoeding van 1.000 euro als tegemoetkoming en als blijk van erkentelijkheid voor de laatstejaarsstudenten verpleegkunde. Deze onkostenvergoeding werd eerder beloofd door de vorige regering. De regering hoopt met deze maatregel de opleiding Verpleegkunde aantrekkelijk te houden. 

Uiteraard dient er verder te worden gewerkt aan een structurele en duurzame oplossing voor de komende generaties. Hier neemt de adviescomité verdiepende stage zeker een verdere rol in op. Lees hier haar visie. 

Zin om je aan te sluiten bij de werkgroep? 
info@nvkvv.be