Nieuws NVKVV
Terug

Verpleegkundige op rust in gesprek met premier De Croo

En hij had een wel heel bijzonder voorstel

Zondag 20 december was premier Alexander De Croo te gast in De Zevende Dag op Een. Hij kwam er vragen van burgers beantwoorden over de coronacrisis en de vaccins. Een van de mensen die een vraag kwam stellen in de studio was André De Haes, ziekenhuishygiënist op rust en jaren lang lid van de werkgroep infectiebeheersing NVKVV (WIN).

In De Zevende Dag benadrukte premier De Croo dat we vertrouwen moeten hebben in de wetenschap en in de vaccins. Hij vertelde in het praatprogramma dan ook dat hij zich zal laten vaccineren, met of zonder de aanwezigheid van camera’s. 

Verder beantwoordde de premier vragen van de bevolking. Een van hen was André De Haes, gepensioneerd verpleegkundig ziekenhuishygiënist. Enkele jaren geleden werd hij door NVKVV zelfs beloond met “De Parel”. In De Zevende Dag wilde hij premier De Croo vooral aansporen om de bevolking te stimuleren zich te laten vaccineren.

Een vaccin verplichten, vindt André geen oplossing. Het zou voor ieder van ons een morele verplichting moeten zijn om onszelf en anderen te beschermen en zo te werken aan die groepsimmuniteit. Maar de mensen kunnen misschien wel gestimuleerd of beloond worden. “Koppel aan de vaccinatie een presentje of gadget en laat de Belgische bedrijven dat produceren. Of misschien kan het in de vorm van een zakcentje of belastingvoordeel”, zei hij. De premier stond alvast niet weigerachtig tegenover deze suggestie tot groepsmotivatie.

Het volledige gesprek kan je herbekijken op de website van vrtnws.be.