Nieuws NVKVV
Terug

Een woordje van dank van onze voorzitter

Voor de pure verpleegkunde in 2020 en 2021

Het internationaal jaar van de verpleegkunde ligt intussen achter ons. In 2020 kwam de verpleegkundige meer dan ooit in de schijnwerpers te staan. Het was een jaar dat een stevige indruk naliet op de zorgorganisaties, de medewerkers, de leidinggevenden, enzovoort. Een woordje van dank voor de verpleegkundige die zich op een positieve en professionele wijze door dit moeilijke jaar heeft geworsteld.

Pure verpleegkunde dichtbij de patiënt, opkomend voor zijn belangen, in coördinatie met een multidisciplinair team, de klok rond. Evident was het niet, maar 2020 heeft ons veel geleerd. Samenwerken was geen wens, wel een noodzaak. En dat jullie in dit intense jaar de tijd maakten om deel uit te maken van onze beroepsorganisatie, daar zijn we dankbaar voor. Voor velen van jullie was het een extra inspanning, maar voor het NVKVV was het een bijzondere meerwaarde. 

Want ook voor NVKVV was het een ongewoon jaar. Vergaderen verliep plots via videomeetings, de infolijn werd de covidlijn, vormingen kregen de naam webinar en congressen die van e-platform. Flexibel en gepast reageren in deze wervelende omgeving is de sterkte van onze beroepsorganisatie en daar mogen we terecht fier op zijn.

Het NVKVV heeft in 2021 nog mooie uitdagingen op het programma staan. We hopen opnieuw te genieten van jullie betrokkenheid en inspanningen. Bedankt voor jullie steun en toewijding! We wensen jullie een goede gezondheid, veel arbeidsvreugde, plezier in alles wat je onderneemt en veel NVKVV-dna.

Henk Cuvelier